DEVENTER – De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar al vroeg overlast. Door het warme weer komen eitjes veel vroeger uit dan andere jaren. Ook zijn er meer nesten. De rupsen kunnen zorgen voor jeuk en irritaties aan huid, ogen en luchtwegen. In Schalkhaar werd afgelopen week al een nest gesignaleerd nabij de Nicolaas School.

Op basis van meldingen haalt de gemeente de eikenprocessierups weg uit de openbare ruimte en op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld langs drukke fietspaden, rondom scholen, zwembaden of in woonwijken. Dagelijks ontvangt de gemeente zo’n 50 meldingen van de eikenprocessierups. Het Groenbedrijf doet haar best om de rups zo snel mogelijk te bestrijden. Omdat er op dit moment veel meldingen binnenkomen, kan het dat wat langer duren dan voorgaande jaren.
Vorig artikelBestuurswisseling bij Sociëteit der Bergenvaarders
Volgend artikelWeerbericht woensdag