DEVENTER – Hoewel de pijlen volledig zijn gericht op de eindvoorstelling van 30 juni 2018 in de Deventer Schouwburg, komt toch het aankomende jubileumjaar toch steeds weer om het hoekje kijkje.

“Eigenlijk wil ik nog niet zo ver vooruitkijken, maar je ontkomt er gewoon niet aan! Je wilt er toch een speciaal jaar van gaan maken en dat vereist nu eenmaal een goede planning. Als je voor het eerst in plaats van 1 voorstelling, volgend jaar 2 voorstellingen wil geven in de Deventer Schouwburg heeft dat organisatorisch, maar ook financieel natuurlijk wat voeten in de aarde. Een dubbele eindvoorstelling is niet het enige dat Tatia Feije voor het jubileumjaar in de planning heeft. “Er komt natuurlijk ook een opening activiteit en wordt er nagedacht over een reünie voor alle (oud) leerlingen en docenten. Ideeën genoeg, maar het jubileumseizoen begint pas in september.

Voor het huidige seizoen staan ook nog genoeg uitdagingen op het programma. Zo is er nog het jaarlijkse musicalweekend, op 12 juni 2018 de proefles voor het nieuwe seizoen en als klap op de vuurpijl de eindvoorstelling in de Deventer Schouwburg. Een beetje extra aandacht voor deze eindvoorstelling komt uit onverwachte hoek door de promotie voor de nieuwe Mamma Mia musical en het vervolg op de film later dit jaar. Op zaterdag 30 juni spelen de 55 leerlingen namelijk de musical WoWW, Wie oh Wie Wie. Een humoristische en swingende combinatie met aangepaste verhaallijnen uit de musicals Mamma Mia en Annie. Op een mooi tropisch eiland gebeurt er van alles als de dochter van de eigenaresse wil gaan trouwen en een brutaal weesje de boel wil saboteren. Voor iedereen in het weeshuis brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee.

Kaartverkoop
Over de kaartverkoop is Tatia Feije zeer tevreden en het ziet er naar uit dat het recordaantal bezoekers van vorig jaar wederom zal worden gebroken. “Maar dat moet ook wel gezien het financiële kostenplaatje die aan de voorstelling hangt. Natuurlijk zijn er goedkopere locaties voor een eindvoorstelling te vinden, maar optreden in de grote zaal van de Deventer Schouwburg is voor onze leerlingen ieder jaar weer een gigantisch feest”.

Toekomst
Op de vraag hoe Feije de toekomst ziet voor La TalenTia na het 10-jarig bestaan antwoord ze vol overtuiging. “Super positief, over belangstelling hebben wij absoluut niet te klagen. Ieder jaar zit onze proefles weer vol met veel nieuw talent.  Helaas zit daar natuurlijk ook wel keerzijde aan. Ieder jaar weer moeten wij veel belangstellenden teleurstellen omdat wij gewoon aan een grens van maximaal 55 leerlingen zitten”. Een 2e groep behoort volgens Feije nog steeds tot de mogelijkheden, maar dan is een eigen locatie met meer mogelijkheden noodzakelijk. De huidige leslocatie is fantastisch maar helaas maar 1 avond in de week beschikbaar. Al vanaf de start in 2009 droomt Feije over een eigen pand waar ze samen met nog meer leerlingen en het fantastische docententeam meer mogelijkheden heeft. “”k blijf gewoon dromen, wie weet wat er in de toekomst gebeurd!

Vorig artikelWeerbericht vrijdag
Volgend artikelCoalitie

besprekingen Deventer gestopt