vrijdag, 19 april 2024
Foto Leo Halle: Stichting Niet Te Kraken

Leo Halle naamdrager schoolvoetbal

DEVENTER – Het Deventer schoolvoetbal toernooi gaat vanaf aankomend seizoen het Leo Halle toernooi heten. Dat maakte voorzitter Frans de Vries vanavond bekend samen met Ben Halle, zoon van.

Leo Halle is een befaamd doelman uit Deventer die vanaf eind jaren ’20 tot midden jaren ’30 het Go-Ahead doel verdedigde. Het was een fase waarin de club tot de absolute Nederlandse top behoorde en ook tweemaal kampioen van Nederland werd. Leo Halle keepte zelfs 15 maal voor het Nederlands elftal en bleef na zijn actieve voetbalcarrière ook actief in de regio als trainer.

De zoon van Leo Halle, Ben, gaat de nieuwe sponsor worden van het Deventer Schoolvoetbaltoernooi. Daarmee is voorzitter Frans de Vries erg verguld, daar hij naarstig op zoek was naar een nieuwe sponsor voor het ruim 83 jaar oude voetbal toernooi. Zie ook het onderstaande artikel van een maand geleden.

Vorig artikelTijd te kort tijdens Deventer op Stelten 2018
Volgend artikelWeerbericht donderdag
error: Content is beschermd!!!