DEVENTER – De gemeente Deventer heeft vier plannen geselecteerd die in aanmerking komen voor de verkoop van het bibliotheekgebouw aan de Brink. De plannen worden volgende maand aan de inwoners van de stad gepresenteerd.

Inwoners kunnen kiezen uit de volgende plannen:

  • Woningen voor ouderen met een zorgbehoefte
  • Een museum in combinatie met een museumwinkel, brasserie en woningen
  • Een combinatie van maatschappelijke en commerciële functies en woningen
  • Een casino met daarboven appartementen

Meerwaarde voor Deventer

“Deze zomer verhuist de bibliotheek naar de nieuwbouw aan de Stromarkt”, vertelt wethouder Frits Rorink. “De panden aan de Brink verkopen we. We kijken hierbij niet zozeer naar de prijs maar meer naar de meerwaarde van wat er komt voor Deventer.”

De geselecteerde inschrijvers krijgen nu de tijd om een presentatie voor te bereiden. In juni krijgen Deventenaren twee weken de tijd om hun mening te geven. Uiteindelijk zal de gunningscommissie een voorstel doen aan het college.

Museum en woningen in Hegius

In een ander markant gebouw in het centrum van Deventer, het voormalige pand van het Hegius Gymnasium aan de Nieuwe Markt, komt een museum voor moderne kunst en woningen. Het pand is verkocht aan 1618 Vastgoed.

“Het college heeft bij de afweging gekeken naar zowel de geboden prijs als de kwaliteit van het plan. Dit plan is een mooie aanvulling voor de cultuurdriehoek en van meerwaarde voor Deventer als Boeiende Beleefstad”, legt Rorink uit. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelOBS Slingerbos op de 83e editie van het Deventer Schoolvoetbal

toernooi

Volgend artikelVermist: Shih-Tzu Bekko