DEVENTER – Door de Rotary Deventer-IJssel wordt een spannende thriller op de markt gebracht en de opbrengst daarvan komt geheel ten goede van maatschappelijke doelen. Het boek ELITE is vanaf 9 juni verkrijgbaar.

Het boek:
Het boek, met als titel ELITE, is geschreven door Almar Otten, lid van Rotary Deventer-IJssel. Het boek past in de serie van Deventer Moordzaken waarvan Otten de eerste vier delen heeft geschreven. Net als in eerdere boeken hebben rechercheurs Ellen van Dorth en Jozef Laros hun handen vol aan het oplossen van een zaak waarin niets is wat het lijkt. Wat begint met de eenvoudige vraag of de dode schrijver aan de voet van de Lebuïnuskerk is gesprongen of geduwd, groeit uit tot een doolhof waar niemand zijn leven zeker is.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van meerdere bekende en minder bekende Deventer verhalen, waaronder:

  • de viering van het 1250-jarig bestaan van Deventer;
  • de Deventer putmoord, gepleegd in 1972 in de toenmalige Gildekelder;
  • de ontwikkeling van de voormalige Gasfabriek;
  • de bijzondere wereld van de Deventer horeca.

Last-but-not-least is er de Rotaryclub Deventer-IJssel. Welke rol spelen de leden van deze beruchte club in deze zaak?

De doelen:
Het grote doel is het organiseren van een boottocht over de IJssel voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. Het is een eerbetoon aan de echte elite van de stad. Deze boottocht vindt plaats op 14 oktober 2018. Tijdens de boottocht zullen scholieren de deelnemers één vraag stellen: wat is uw mooiste  herinnering aan Deventer? De antwoorden zullen worden samengevat in boekje dat voor iedereen verkrijgbaar is.

Daarnaast zal de opbrengst van het ELITE-project worden besteed aan verschillende goede doelen op het gebied van cultuur, laaggeletterdheid en zorg.

De presentatie:
Op 9 juni zal Almar Otten presenteren in boekhandel Praamstra. Hij is daar ’s ochtends van 9.30 tot 11 en ’s middags van 14 tot 17.30 uur om te signeren of vragen te beantwoorden. In het kader van de Spannende Boeken Weken ontvangt de koper van Elite het gratis geschenkenboek Barst van Boris Dittrich.

Het collectief:
De kracht van een Rotaryclub is dat de leden een verschillende professionele achtergrond hebben. Een club herbergt daarom een breed scala aan kwaliteiten en bekwaamheden. Dat maakte het mogelijk dat de productie van het boek niets heeft gekost. Het geheel, van de eerste ideeën tot en met het drukwerk, is tot stand gekomen door vrijwillige inzet van de leden van Rotary Deventer-IJssel. Daardoor kan de gehele opbrengst van de verkoop worden besteed aan de bovenbeschreven doelen.

De schrijver:
Almar Otten behoort tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Sinds 2007 zijn er tien spannende boeken van zijn hand verschenen die zich allemaal afspelen in en om Deventer. Zonder uitzondering mogen zijn boeken rekenen op positieve kritieken en enthousiast lezers. Voor zijn boek Blauw Goud ontving hij in 2012 de prestigieuze Diamanten Kogel, de Belgische prijs voor de beste Nederlandstalige thriller. Het boek Vriendendienst werd in 2016 verkozen tot Beste Boek van Overijssel en de boeken Gebonden Kapitaal en Blauw Goud veroverden een plekje in de top 75 van beste Nederlandse thrillers aller tijden.

Vorig artikelLokaal nieuws op Deventer radio
Volgend artikelPulz Jazz Quintet in Muziekkoepel Nering Bögel