Door: Alex Schokker
DEVENTER – 1e Pinksterdag werd bij de Speeltuinvereniging de Zwolsewijk (vroeger de Tulp) in Deventer de Pinksterkroon opgemaakt. Het bestuur was druk om er een prachtige gekleurde Pinksterkroon op te bouwen. Het weer werkte mee met temperaturen rond de 25 graden. Daarom werd ook besloten om voor de jeugd een waterluchtkussen baan te plaatsen.

Ook meerdere luchtkussens werden over het terrein geplaatst om de jeugd gezellig bezig te houden. Er was van alles te doen, waaronder het dansen rond om de Pinksterkroon. Kinderen konden zich laten schminken, en de suikerspin en frisdrank vonden gretig aftrek. De vereniging Zwolsewijk is de eerste die altijd op 1e Pinksterdag veel vermaak heeft voor het hele gezin en altijd nog mooi weer heeft gehad.

Vorig artikel‘Battumse Venne’ collecteert voor Cultuurfonds Anjeractie in Bathmen
Volgend artikelGAE verlengt 4.732 seizoenkaarten