zaterdag, 20 april 2024
FOTO: Drtv

Stakende leerkrachten in Deventer: Juf is boos

DEVENTER – Duizenden stakende docenten verzamelden zich vanmorgen op de Beestenmarkt met als doel aandacht te vestigen op de groeiende werkdruk. Er dreigt een lerarentekort vanwege de vergrijzing in Nederland waardoor mogelijk de kwaliteit in het geding komt en de werkdruk zou kunnen toenemen. Vanaf elf uur was er een  manifestatie met diverse sprekers, georganiseerd door PO-front. Daarin zijn de Algemene Onderwijsbond, AVS , FNV Overheid, PO in Actie, CNV Onderwijs,  FvOv, en PO-Raad verenigd.

De staking in Deventer is onderdeel van de estafettestaking, in navolging tot de regio‘s Noord, Noord-Holland, Brabant en Limburg. Naast de angst voor werkdruk is een bedrag van 900 miljoen de reden van de stakingen. Dit bedrag is volgens het PO-front nodig voor een structurele verbetering van de salarissen.

Leraren strijden al ruim een jaar voor meer salaris en minder werkdruk. Door de stijging van het lerarentekort gaat de kwaliteit van het onderwijs volgens hen achteruit. ‘Als het kabinet nu niet investeert in een aantrekkelijker beroep, hebben we straks 10.000 leraren tekort’.

In Deventer waren vandaag de meeste basisscholen gesloten om de leraren de kans te geven bijeen te komen vanaf 11:00 uur. Morgen vindt de vierde estafettestaking plaats in Gelderland en Overijssel waar, naar verwachting, veel scholen plat lijken te gaan.

Daarmee proberen de leraren de druk op het kabinet te vergroten dat ondertussen al voor een deel tegemoet is gekomen door vorig jaar meer geld beschikbaar te stellen. Echter is het gat tussen de geëiste 1,4 miljard en het reeds beschikbaar gestelde bedrag nog steeds een half miljard. (Bron: Drtv)

Vorig artikelHet programma van de midzomeravond Diepenveen is rond!
Volgend artikelWeerbericht donderdag
error: Content is beschermd!!!