zondag, 14 april 2024

Sterre Preuter nationaal kampioen G inline-skaten

DEVENTER – G-sportster Sterre Preuter is zaterdag Nederlands Kampioen inline-skaten geworden. De Deventerse pakte goud op de 100 meter. Zaterdagmiddag werd het 2e NK G-Inline-skaten georganiseerd, waar sporters met een verstandelijke beperking uit heel Nederland het tegen elkaar opnamen. Vorig jaar was de Deventerse al sterk op de 300 en 500 meter, maar vandaag was ze de snelste op de 100 meter.

Het evenement werd gehouden in Almere waar werd gereden volgens de regels van de Special Olympics. Sterre kwalificeerde zich in de ochtend voor de finales die ‘s middags werden verreden. Daar pakte ze goud op de snelste afstand, de 100 meter.

Inline-skatester Sterre Preuter is lid van Sportief Oost, de schaatsvereniging uit Deventer waar ze deelneemt aan het ‘aangepast schaatsen’. Tevens is Sterre onderdeel van de ‘Deventer Sportploeg’, waar alle sporters een verstandelijke beperking hebben. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in Deventer, op hun eigen niveau.

Vorig artikelSeizoenkaartmeter GAE: Nu al 4.162
Volgend artikelNegen inbraken in Gemeente Deventer in maand mei
error: Content is beschermd!!!