DEVENTER – Tijdens het Kunstbaken Festival, van 8 t/m 10 juni, zullen in drie dagen tijd meer dan dertig theater- en dansvoorstellingen uit Vlaanderen en Nederland worden opgevoerd. Naast presentaties van verschillende theater- en dansscholen zijn ook 9 topproducties geprogrammeerd.

Op zaterdagavond en zondagochtend zal op De Worp de theatervoorstelling Bleekneusjes, een samenwerking van Stichting Mediaridders, Karavaan en Artiance, gepresenteerd worden. Bleekneusjes brengt de bijzondere geschiedenis van de koloniehuizen tot leven. Een geschiedenis van sociale bewogenheid, verheffing van de lagere klasse, ‘rust, reinheid en regelmaat’ en diepe gevoelens van heimwee in een sterk verzuilde samenleving. Eerder ontving Bleekneusjes lovende recensies in deVolkskrant en de Theaterkrant.

Ook zal tijdens het festival de voorstelling On Fleek te zien zijn. Dit is een project van het Theaterschip en Kasper Scholten (ID Theatre Company). On Fleek gaat over de behoefte van het voortdurend maar proberen het beste van jezelf te laten zien. Hoe zou de wereld er eigenlijk uit zien als iedereen elke seconde van de dag On Fleek zou zijn… En wat gebeurt er dan als je je een keer laat gaan of wanneer er ineens ergens een gênant filmpje van je opduikt? On Fleek speelt op vrijdag- en zaterdagavond.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere voorstellingen te bezoeken tijdens het Kunstbaken Festival. Het Kunstbaken Festival start op vrijdagavond 8 juni om 19.00 uur en eindigt op zondag 10 juni om 16.00 uur. Voor meer informatie over het programma en deelnemende Theater- en dansgroepen kunt u terecht op de website www.kunstbakenfestival.nl.

Vorig artikelTicketverkoop ‘Deventer Op Stelten’ is per 1 juni van start!
Volgend artikel5hoekloop voor KCO