COLMSCHATE – Achter de hekken is de tribune goed te zien. Vanaf vrijdag is het mogelijk om bij station Colmschate mee te kijken naar de doorbooring van de nieuwe tunnel. Binnen 76 uur 5 miljoen kilo beton onder het spoor persen. Aankomend weekend wordt de tunnelbak van 5 miljoen kilo onder het spoor bij Deventer Colmschate geperst. De werkzaamheden beginnen vrijdag 11 mei om 01:00 uur en maandag 14 mei om 05:00 uur wordt het spoor weer in dienst genomen. In deze tussenliggende periode wordt er 24 uur per dag gewerkt om er voor te zorgen dat alle werkzaamheden in de beschikbare periode kunnen worden uitgevoerd. ProRail geeft in onderstaande video duidelijke uitleg over de werkzaamheden die plaats gaan vinden.

Werkzaamheden volgen?
De werkzaamheden zijn te volgen via de webcam: Bouwwebcam Colmschate
Daarnaast is het mogelijk om de werkzaamheden live te zien. Om de werkzaamheden van dichtbij te kunnen volgen, staat er een tribune voor het Titus Brandsmahuis. In verband met de veiligheid is het uitsluitend toegestaan om hier de werkzaamheden te volgen. De bouwplaats zelf is verboden terrein voor bezoekers.

Vorig artikelMet Bakkerij van Rijssen kan jij jouw moeder extra verwennen!
Volgend artikelWeerbericht vrijdag