‘Wonen zonder aardgas’
DEVENTER – Deventer Energie organiseert op 29 mei bij Saxion in Deventer een tweede informatieavond over wonen zonder, of het verminderen van het gebruik van, aardgas in de woning. Twee energieadviseurs gaan tijdens een korte presentatie in op de vraag wat er allemaal bij komt kijken wanneer je minder of helemaal geen aardgas meer wilt gebruiken. Zij laten zien welke maatregelen sowieso slim zijn om te treffen, ongeacht wat de toekomst gaat brengen. Ook de verschillende manieren van financiering komen aan bod. Vervolgens zal er veel gelegenheid tot vragen stellen zijn.

Hoe kom ik van het aardgas af
In de media wordt momenteel druk besproken dat we met zijn allen ‘van het gas af’ moeten. Het aardgas raakt langzaam op, het winnen ervan zorgt voor veel problemen en bovendien is het gebruik ervan belastend voor het milieu. Veel mensen willen wel zonder aardgas, maar stuiten op hoge kosten en onzekere factoren en veel vragen. Wat komt allemaal kijken bij een overstap naar grotendeels elektrisch verwarmen? De warmtepomp is een veel gehoord alternatief. Maar is een warmtepomp altijd toepasbaar? Hoeveel ruimte neemt deze in beslag? Hoeveel geluid produceert deze? Kunnen oude radiatoren behouden blijven? En als je zo’n overstap (nog) niet ziet zitten, moet je dan afwachten en niets doen of is het beter voorbereidende maatregelen te treffen om minder gas te gaan verbruiken, en hoe dan?

Energieadviseurs beantwoorden vragen
Energieadviseurs Henk Kasper (Energie in Beweging) en Ben Dull (Energie in Actie) hebben beide veel ervaring met het overschakelen naar aardgasloos wonen. Op de informatieavond op 29 mei gaan zij in op de stappen die je kunt zetten om minder of helemaal geen aardgas meer te verbruiken en welke consequenties dat voor je woning heeft. Zij beantwoorden de vragen die bezoekers van de informatieavond vooraf per mail hebben ingediend. Tijdens het tweede deel van de avond is er volop gelegenheid aanvullend vragen te stellen. Aan het eind van de avond kunnen bezoekers eventueel een afspraak met hen maken voor een persoonlijk gesprek. Ook de wooncoaches van Deventer Energie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en kosteloos huisbezoeken in te plannen.

Meer informatie en aanmelden
www.deventerenergie.nl/wonen-zonder-aardgas

Vorig artikelColumn Erik van Luttikhuizen: Middenveld
Volgend artikelStreekmarkt De Oorsprong en opening Creative Store