DEVENTER – De Deventer Sportploeg voor mensen met een beperking timmert stevig aan de weg. In de stromende regen vertrok de equipe vandaag van sportcentrum De Scheg naar de Achterhoek voor het jaarlijkse sportevenement. Komend weekeinde zijn de wedstrijden.

Hechte gemeenschap

In de afgelopen tien jaar is het aantal deelnemers met een beperking vanuit Deventer flink gegroeid. Monica Sluiseman, één van de drijvende krachten achter de Deventer Sportploeg: “We hebben er in tien jaar een hechte gemeenschap van gemaakt. De deelnemers sporten bij hun eigen club, maar bij dit soort evenementen trekken we gezamenlijk op.”

Volgens Sluiseman is het groeiende aantal deelnemers ook te danken aan de manier waarop er naar buiten wordt getreden. “We zoeken nadrukkelijk de publiciteit en moedigen flink aan. En dat trekt. We mogen onszelf wat dat betreft wel een schouderklopje geven.”

Vorig artikelNederlandse kloosterfestival bij Abdij Sion
Volgend artikelWeerbericht zaterdag