maandag, 27 mei 2024
FOTO: Deventer1250

Beenderen van de stichter van Deventer in processie door binnenstad

DEVENTER – Afgelopen zaterdag gebeurde er iets bijzonders in Deventer. De beenderen van de stichter van Deventer, de Angelsaksische missionaris Lebuïnus, werden in zijn reliekschrijn door de stad gedragen. Lebuïnus kwam 1250 jaar geleden aan in het gebied dat nu Deventer heet, en introduceerde hier het christendom. De kerken uit de binnenstad pakken wegens het 1250-jarige jubileum van Deventer uit met een oecumenische processie.

Iedereen was uitgenodigd om mee te lopen in de 1,5 km lange processie. Want of je nou christen, moslim of atheïst bent, Lebuinus inspireert tot op vandaag om goed samen te leven in onze mooie  stad. De processie liep langs belangrijke plekken in de binnenstad zoals het Meester Geertshuis, het Geert Grote Huis, de Broederenkerk, de Russisch-Orthodoxe kerk en dwars door de Grote of Lebuinuskerk. De processie startte voor de Bergkerk, en eindigde in de Broederenkerk. 

Langs de route en in de stoet klonken verschillende liederen. De processie werd feestelijk afgesloten in de Broederenkerk met zang van Schola  Gregoriana  Sancti  Lebuïni Daventriae.  

Vorig artikelNatuurlijk! Bewegen! – Natuurlijke groepswandelingen met verhalen
Volgend artikelStreekvervoer ligt vanaf woensdag weer drie dagen plat
error: Content is beschermd!!!