DEVENTER – Zaterdag 23 juni gebeurt er iets bijzonders in Deventer. De beenderen van de stichter van Deventer, de Angelsaksische missionaris Lebuinus, worden in zijn reliekschrijn door de stad gedragen. Lebuinus kwam 1250 jaar geleden aan in het gebied dat nu Deventer heet, en introduceerde hier het christendom. De kerken uit de binnenstad pakken  wegens het 1250-jarige jubileum van Deventer uit met een oecumenische processie.

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te lopen in de 1,5 km lange processie. Want of je nou christen, moslim of atheïst bent, Lebuinus inspireert tot op vandaag om goed samen te leven in onze mooie  stad. De processie loopt langs belangrijke plekken in de binnenstad zoals het Meester Geertshuis, het Geert Grote Huis, de Broederenkerk, de Russisch-Orthodoxe kerk en dwars door de Grote of Lebuinuskerk. De processie start voor de Bergkerk, en eindigt in de Broederenkerk.

Langs de route en in de stoet klinken verschillende liederen. Er is een Evensong in de Grote of Lebuinuskerk gezongen door het cantorij, de parochianen van de Russische-Orthodoxe kerk zingen in de Korte Assenstraat en bij het Geert Grote Huis klinkt zang verzorgd door de geloofsgemeenschap Het Penninckshuis. De processie wordt feestelijk afgesloten in de Broederenkerk met zang van Schola Gregoriana Sancti Lebuini Daventriae.

Zaterdag 23 juni, 13.30  – 15.30 uur

Start: Bergkerkplein

Iedereen mag meelopen

Vorig artikelDeventer op Stelten krant volgende week op de deurmat
Volgend artikelVrouwen heersen bij vogelschieten op Loofeest