In de wereld draait het vaak om macht en geld, we zien het deze week in de politiek en natuurlijk al jaren ook in de voetbal. Neem nu oud Kowet speler Xandro Schenk die voor Sparta kiest en dan toch eigenlijk weer niet. Het geld regeert en Schenk wil nu naar FC Twente. Als het nu niet ’FC Rente’ maar een andere club zou zijn geweest, zou de discussie vermoedelijk een stuk minder zijn. Geld gaat de eerste divisie dit jaar verstieren vrees ik. Geld speelt ook een rol in Deventer, zeker in de voorbereiding. Ik ga de agenda ondertussen maar weer invullen, want zondag is al weer de eerste training van Go Ahead Eagles. Op de strakke velden in Terwolde start dan de voorbereiding richting het nieuwe seizoen. Het programma is en blijft natuurlijk zorgwekkend. Met tegenstanders als Terwolde, Voorwaarts en het ‘streekteam’ is het team natuurlijk niet te testen. Deze saaie duels zien we nu al jaren en zouden gewoon voor het tweede team moeten zijn, terwijl de hoofdmacht meer uitdagende tegenstanders zou moeten treffen. Desnoods in het eigen stadion of gewoon ergens anders op bezoek. Want zolang de burgervader, van net over de IJssel, duels al gaat afgelasten tegen Almere, is de houdbaarheidsdatum van Terwolde natuurlijk ook voorbij. Met een schuin oog kijk ik naar andere clubs en denk terug aan mijn gesprek met Edwin Lugt enkele maanden terug. Daarin gaf ik al aan dat de eigen aanhang liever een ander programma ziet. Als voorbeeld toonde ik toen het voorbereidingsprogramma van Volendam. Met tegenstanders als Heerenveen, Ajax en Zwolle raakten zij juist wel ingespeeld. Helaas dringt het niet door op de burelen van de Vetkampstraat en vrees ik dat we zo geen ingespeeld team kunnen verwachten richting de start van de competitie. Doordat Emmen per ongeluk is gepromoveerd spelen we, naast het traditionele duel tegen Excelsior, toevallig tegen twee eredivisieclubs. Met weemoed denk ik terug aan de meer uitdagendere oefenduels in het verleden, niet zo gek lang geleden speelden we nog tegen Valencia, Real Mallorca en de Blackburn Rovers. Interessante clubs in aanloop naar het nieuwe seizoen. Helaas vul ik Almere City weer braaf in op mijn kalender, benieuwd waar die gespeeld gaat worden…

Vorig artikel‘P.E.T.S.’ nieuwe interactieve lesmethode over pesten voor scholen
Volgend artikelJosé Terpstra wint goud bij Ahoy Cup