Deze week begint de grote Poetin-show. From Russia with love. Abusievelijk ook wel het Wereldkampioenschap Voetballen genoemd. Hebt u al een keus gemaakt? Wat gaat het worden? Het toernooi bij afwezigheid van Oranje totaal negeren? Over een paar weken heel stoer roepen ‘o, staan die twee in de finale?’ Of bent u toch te veel liefhebber en pakt u hier en daar uw wedstrijdje mee? Waarschijnlijk wel. Want Deventer kent al een lange voetbalgeschiedenis. Een van de oudste van Nederland. Het aantal amateurclubs is in verhouding tot het inwonertal van de regio een van de hoogste van het land. En dat ene cultclubje aan de Vetkampstraat is qua supportersschare niet te stuiten in hun trouwheid. Wat ze er op het veld het afgelopen seizoen ook aan geprobeerd hebben. Komend seizoen zitten we gewoon weer op de tribune. De spelers zijn gewaarschuwd! Dus zullen we ook bij het komend WK als liefhebber toch wel wat uurtjes wegwerken. Maar met een hele andere spanningsboog. Zonder Oranje waas voor onze ogen. Zonder Oranje tompouce. Zonder Oranje straat. Zonder Oranje opmaak van de krant. Zonder Oranje prullaria bij de super. Zonder zeventien miljoen bondscoaches. Zonder een mogelijk politiek lastige ontmoeting tussen de Koning en de Tsaar. Zonder Oranje! Verdorie. Gaan we er ons toch weer druk over maken. Niet doen, denk aan je hart. Geen Oranje, geen teleurstellingen. En net als de Jupiler League is het WK ook na de laatste wedstrijd afgelopen. Kunnen we weer vooruit kijken. Met Koe- & Stegeman. Misschien tegen beter weten in, maar wat maakt het uit. Het spelletje en het geouwehoer er omheen blijven leuk. Toch kan het niet zo zijn dat er in de wereld iets belangrijks gebeurt waar WIJ niet bij zijn. Zoals de Hollandse bloemen op het Sint Pietersplein met Pasen. Al lang geen boodschap meer aan het Vaticaan, maar we zijn er. En ook op het WK zullen we er zijn. Met ons eigen Team Kuipers. Dat in de kwartfinale in de laatste speelminuut gastland Rusland een strafschop tegen geeft. Waarna Björn zijn scheidsrechtershirt omhoog trekt en de hele wereld op zijn T-shirt ziet staan: MH17.

Vorig artikelOnvergetelijke avond Deventer op Stelten
Volgend artikelProgramma Film op de Brink bekend