DEVENTER – Drie muzikanten, een beeldend kunstenaar, een fotografe en een dichter duiken voor één nacht onder in de crypte van de Lebuinus. In stilte werken zij aan nieuwe kunst. Het resultaat laten ze zien en horen aan het publiek tijdens het Cryptesessie-concert op 28 juni in het Penninckhuis.

Op uitnodiging van cultureel platform Vondst ontdekken de artiesten wat het effect is van een nacht van stilte en afzondering. Zes artiesten doen mee: gitarist/producer Dotlights, fotografe Viorica Cernica, producer Koen Klompsma, dichter Martin Knaapen, beeldend kunstenaar Fleur Bekke en singer-songwriter Johanneke ter Stege.

Van zaterdagavond 16 juni tot zondagochtend 17 juni hebben zij zich teruggetrokken in de crypte van de Lebuinuskerk. Gedurende die nacht werkten zij aan nieuwe muziek of beeldend materiaal. Tijdens het Cryptesessieconcert spelen en tonen zij hun werk. Het concert vindt plaats op donderdag 28 juni, in het Penninckshuis aan de Brink. De avond begint om 20:00, vanaf 19:30 is de deur en de bar geopend (Brink 89, Deventer).

Dit Cryptesessie-concert wordt georganiseerd door Vondst. Vondst is een platform van ontdekking en reflectie. In samenwerking met Deventer makers en denkers bieden we een intiem en experimenteel programma, met aandacht voor kunst, muziek en filosofie.

Vondst werkt met het principe ‘Pay what you want’: bezoekers kunnen zelf een waarde aan de evenementen geven. Daarom zijn zij vrij om te betalen naar eigen inzicht.

Vorig artikelInauguratie Deventer nachtburgemeester door Andries Heidema
Volgend artikelVanaf maandag streekvervoer weer plat