maandag, 15 april 2024

Definitief geen busverbinding tussen Platvoet en Keizerslanden

DEVENTER – De provincie gaat definitief de stadsbuslijnen 2 en 3 in Deventer niet aan elkaar koppelen waardoor het niet mogelijk is om vanuit de wijk Platvoet rechtstreeks naar Borgele/Keizerslanden te reizen.

Nu moeten reizigers vanuit Platvoet overstappen bij het station op lijn 2 naar Keizerslanden en Borgele. De reistijd is vergeleken met de vorige dienstregeling aanzienlijk langer en kost meer. Vanuit Platvoet waren er klachten over deze dienstregeling.

Er is door de provincie onderzocht of lijn 3, zoals voorheen, gekoppeld kan worden aan lijn 2 om daarmee weer rechtstreekse reismogelijkheden tussen Platvoet en de wijken Borgele/Keizerslanden te creëren. Dit zou de gehele dag een extra bus als inzet moeten betekenen en kost tot €100.000 extra op jaarbasis.

Daarbij is gekeken hoeveel reizigers er voor de wijzigingen vanuit Platvoet naar de andere wijken reisden. Dat is zeer beperkt: zo reisden er in november 2017 dagelijks gemiddeld 1,6 passagiers van de halte Platvoet naar het Winkelcentrum Borgele en 1,8 naar het Winkelcentrum Keizerslanden.

Het college van Deventer ziet dan ook geen aanleiding om extra geld vrij te maken om de busverbinding te herstellen. Wel investeren de provincie en gemeente dan ook in extra voorzieningen,
bijvoorbeeld aanleg van (extra) fietsenstallingen bij bushaltes.

Vorig artikelHistorische lezing 21 juni: 5000 jaar speelgoed
Volgend artikelWeerbericht woensdag
error: Content is beschermd!!!