DIEPENVEEN – De gemeente Deventer organiseert in samenwerking met Welkoop Diepenveen de ‘Regentonnenactie’. Bij aankoop van een regenton bij Welkoop Diepenveen krijgen inwoners 20 euro korting. Bij de regenton wordt een afkoppelsetje meegeleverd, zodat regenwater eenvoudig de tuin in kan stromen. Dit is een mooi startpunt van het klimaatbestendig inrichten van de tuin.

Regenwater

Het klimaat verandert. Het regent vaker en harder, maar er is ook meer sprake van langere droge periodes. Een regenton helpt de nadelige gevolgen van beide situaties te beperken. Bij regenval wordt regen opgevangen in de ton. Dat vermindert de wateroverlast. Het regenwater in de ton kan bij droge periodes juist gebruikt worden om planten in de tuin water te geven. Hiermee wordt bespaard op het gebruik van drinkwater.

Afkoppelsubsidie

Naast de regentonnenactie heeft de gemeente Deventer ook een ‘afkoppelsubsidie’, voor mensen die het regenwater dat op het dak valt, in de tuin infiltreren. Door het regenwater te infiltreren wordt op natuurlijke wijze het grondwater aangevuld. Dit is goed voor planten en bomen.

Meer informatie over de afkoppelsubsidie vindt u op www.deventer.nl/afkoppelenregenwater.

Vorig artikelJubileum 5 jaar Schalkhaar Helpt Elkaar
Volgend artikelSligro bouwt nieuw distributiecentrum in Deventer