DEVENTER – Tijdens de nationale Buitenspeeldag op woensdag 13 juni organiseert de Ulebelt samen met Crea Natura een kinderworkshop Avonturenstok maken. Wie wel eens met kinderen in het bos loopt, heeft het gezien. Stokken hebben een aantrekkingskracht op kinderen. Er zijn zelfs kinderen die er hele verzamelingen er op na houden. Superleuk om zelf een mooie wandelstok te maken!

Tijdens de workshop (15-17 uur) maak je van een stok uit het bos een unieke en persoonlijke wandelstok. Afhankelijk van de leeftijd kan deze stok op diverse manieren bewerkt worden. We bewerken de stok met een zakmes, branden er een naam of figuur in. We schuren de stok glad en versieren de stok met gekleurde wol, stukjes leer, veren, en steentjes. We vlechten een echte handvatlus en werken de stok af met lijnolie. Aan het eind van de workshop ga je met een echte unieke wandelstok naar huis!

Opgaven voor de workshop kunnen gedaan worden via de website van de Ulebelt, de kosten zijn 9 euro per kind. Kinderen van 6 en 7 jaar nemen een oud mee om te helpen, oudere kinderen kunnen zelfstandig deelnemen. In de zomervakantie herhalen we deze workshop nog twee keer, op 1 en 15 augustus!

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon, om meer aandacht te vragen voor het belang van buitenspelen. De Ulebelt sluit zich van harte aan bij dit initiatief. Bij de Ulebelt is het immers elke dag buitenspeeldag: met twee mooie grote natuurspeelplekken en de kinderboerderij is hier altijd iets te beleven!

Vorig artikelBinnenstad Deventer fietsvriendelijker met 18 nieuwe stallingen
Volgend artikelZomer-garageverkoop Leprawinkel