zaterdag, 18 mei 2024

Meiden B1 DHV tweede van Nederland

DEVENTER – Zaterdag 23 juni 2018 gaat de geschiedenis is als een fantastische sportdag voor de Deventer Hockey Vereniging. De meiden van DHV MB 1 behaalden op fantastische wijze de NK finale. Na twee zeges op Tilburg was Hockey Vereniging Rotterdam de tegenstander. In het prachtige Wagener stadion, gelegen in Amsterdamse bos, mochten de meiden aan het grote werk ruiken. Zo’n kleine 250 supporters waren het team per auto en trein achterna gereisd.

Rotterdam was natuurlijk op voorhand de grote favoriet. De club is een van de grootste verenigingen van Nederland en telt ongeveer 2300 leden. Vooral bij de meiden is de aanwas groot, dat betekent dat men makkelijker kan selecteren. Daar in tegen heeft de Deventer Hockey Vereniging rond de 1000 leden. De grote kracht van de ploeg uit Deventer is dat het altijd een team is. Binnen en buiten het veld.

De openingsfase was voor Rotterdam, wat vooral het middenveld in handen kreeg. Toch was het DHV die de eerste kans kreeg, maar de bal ging nipt voorlangs. Na 25 minuten viel toch de 0-1. Na een overtreding binnen de cirkel wees de scheidsrechter naar de stip. Het was Mette Winter die koelbloedig de bal tegen het net pushte. Met fris en verzorgt hockey bepaalden “onze” meiden de eerste helft.

Na rust opende Rotterdam sterk. De ploeg drong direct aan en via een strafcorner werd al 5 minuten de pauze 1-1. De Deventer formatie stak na deze tegenslag de koppen bij elkaar en deden wat ze het hele seizoen al deden: een team zijn. Samen thuis, samen uit, samen winnen, samen !

Onder prima weersomstandigheden waren het de scheidsrechter die een bepalende factor speelden in de slotfase. Een overtreding op Mette en een bal op het been in de cirkel werden over het hoofd gezien door het arbitrale trio. Met 10 minuten op de klok had DHV met een overtal situatie moeten spelen.

Uiteindelijk bleef het na 70 minuten spelen en dat betekende shoot-outs. Een bal op de paal en een overtreding op de keepster van DHV werden wederom niet opgemerkt door de scheidsrechters. Rotterdam nam de shoot-outs uiteindelijk beter en werd landskampioen.

Waar je na de wedstrijd een trots gevoel mag/moet hebben was het vooral een wrang gevoel bij elke uit Deventer mee gereisde supporter. Je bent natuurlijk de nummer 2 van Nederland, maar de manier waarop.

Vorig artikelEastern Athletics speelt oefenwedstrijd in Schalkhaar op weg naar EK jeugdhonkbal
Volgend artikelWeerbericht zondag
error: Content is beschermd!!!