vrijdag, 24 mei 2024
FOTO: Ronald van Dam

Sportclub Deventer degradeert

DEVENTER – Sportclub Deventer moet genoegen nemen met één seizoen in de vierde klasse. De ploeg van de Zandweerd stond vanmiddag tegenover het doelpuntenmachine IJsselstreek in de nacompetitie.

Voorafgaand aan de wedstrijd vonden de finale wedstrijden van het Frans Hemmeldertoernooi plaats. Het team van FC RDC ging er met de winst vandoor en stond met grote getallen nog langs de lijn voor de wedstrijd tussen Sportclub Deventer en IJsselstreek.

Sportclub Deventer promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in de historie naar de vierde klasse en vocht vandaag voor lijfsbehoud. Terwijl IJsselstreek kon terug kijken op een mooi jaar in de vijfde klasse. Het doelpuntenaantal van de nummer twee kwam boven de 100 uit.

Al in het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat IJsselstreek gemotiveerder was dan Sportclub en kwam al in de 25ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Kilic. Niet veel later was de stand alweer gelijk door een doelpunt uit een standaardsituatie voor Sportclub. IJsselstreek kwam voor rust nog op voorsprong door een prachtig doelpunt van Rico Westervoorde. Hij ‘peerde’ de bal snoeihard in de kruising en gaf IJsselstreek de leiding bij rust.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. IJsselstreek domineerde en Sportclub wachtte af. De nijpende situatie van Sportclub werd nog erger toen Bah in de 50ste minuut zijn tweede geel pakte. De charge verdiende op zich zelf al een rode kleur. Hierna was de wedstrijd gespeeld. IJsselstreek maakte in een korte periode de 1-3 en 1-4 waardoor Sportclub de bui al zag hangen.

De wedstrijd werd afgesloten door het tweede doelpunt van Fabian Kruize die Sportclub Deventer definitief naar de vijfde klasse schoot. IJsselstreek ontmoet in de volgende ronde ZVV uit Apeldoorn!

Vorig artikelOBS Slingerbos Goede Doelendag op 6 juli
Volgend artikelBierfestival bij Fooddock groot succes
error: Content is beschermd!!!