dinsdag, 28 mei 2024

Werkgevers OV streekvervoer furieus over stakingen

DEVENTER – Vanaf woensdag 27 juni zijn er landelijke stakingen in het openbaar streekvervoer door vastgelopen onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers. Woensdag leggen chauffeurs van Connexxion, Arriva, Qbuzz, Keolis, EBS en HERMES voor drie dagen het werk neer. In Deventer rijden er dan naar verwachting geen stads- of streekbussen t/m vrijdag.

De vakbonden eisen per 150 minuten 5 minuten extra betaalde pauze, ongeacht de situatie. Paula Verhoef, eerste onderhandelaar FNV Streekvervoer: “De werkgevers moesten een beweging maken om de werkdruk iets te verminderen. Dat wilden ze niet.  Het is zeer teleurstellend dat de werkgevers niet eens een klein beetje wilden meebewegen.” 

De werkgevers zien dat anders en zijn furieus door de aangekondigde staking. Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV): “We hebben ons de afgelopen dagen enorm ingespannen om de bonden verder tegemoet te komen. We hebben concrete voorstellen gedaan en tijd gevraagd om deze door te rekenen. Dat is nu weer niet goed. Wij moeten ons na dit bericht van weer een staking gaan bezinnen op onze structurele relatie met de vakbonden.  Maar we kunnen simpelweg niet tegemoet komen aan onbetaalbare eisen.”

Vorig artikelBrandweer rukt uit voor containerbrand
Volgend artikelWeerbericht woensdag
error: Content is beschermd!!!