DEVENTER – Carinova heeft een heel leuk initiatief opgepakt wat ontstaan is in een woongroep van het verpleeghuis Sint Jozef in Deventer. Een uniek project wat tegemoet komt aan  een uitgesproken wens van cliënten, familie en medewerkers. Met het bouwen van een little tiny house op stadscamping De Worp in Deventer kunnen bewoners van het verpleeghuis een dagje kamperen.

Deze week nemen de eerste bewoners hun intrek. De officiële opening is op donderdag 12 juli van 16.00-18.00 uur. Stadscamping Deventer, De Worp 12, Deventer.

Vakantie, lekker genieten en dingen beleven. Wie wil dat niet. Iets wat veel mensen graag doen, is gaan kamperen. Met de caravan of de tent naar een leuke camping trekken. Je horizon wordt breder. Op vakantie gaan geeft dan ook altijd een speciaal gevoel. Je kan je zorgen een beetje vergeten en overdag genieten van het campingleven en de natuur om je heen. Dat bracht de woongroep 7 &8 van Carinova woonzorglocatie St. Jozef op het idee:” waarom gaan we niet gezellig samen een dagje doorbrengen op de camping met de bewoners van Carinova!”

Zo gezegd, zo gedaan!

Nu staat het Little Tiny house op de kampeerlokatie. Het is een bijzonder milieuvriendelijk huisje geworden wat met hulp van jongeren van een sociale werkplaats is gerealiseerd. De eigenaar van de camping is erg enthousiast en verleent alle medewerking. Hij vindt het van groot belang dat mensen van alle leeftijden elkaar op de camping kunnen ontmoeten.  We zetten nu alles op alles om binnenkort  (waarschijnlijk rond 4 juli) met de eerste bewoners een dagje op de camping door te kunnen gaan brengen. De camping aan de oevers van de IJssel, met aan de overkant het uitzicht op Deventer, zal ongetwijfeld vroeger door onze cliënten zijn bezocht. Het Little Tiny house is op maat gemaakt en ingericht met herkenbare zaken van vroeger, in de keuken is bijvoorbeeld een ouderwets kooktoestel ingebouwd. Maar het is ook geschikt voor rolstoelen en hoog/laag bedden. Het is een uniek onderkomen waarvan we hopen dat het veel plezier voor onze bewoners en familie gaat opleveren.

Vorig artikelVoor vrouwen door vrouwen, grandioze verkoop op zondag 8 juli
Volgend artikelWeerbericht dinsdag