DEVENTER – Om het Vogeleiland weer aantrekkelijk te maken, investeert de gemeente in het opknappen van het park. Om verwarde personen en hangjongeren in het park te voorkomen, wordt het eiland in het donker verboden voor onbevoegden. In het park moeten honden aan de lijn en het is verboden dieren te voeren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Aantrekkelijker park

Mensen voelen zich op het Vogeleiland nu niet op hun gemak. Dat komt onder andere door achterstallig onderhoud, graffiti en vernielingen en overlastgevende personen. De gemeente heeft de afgelopen tijd al flink geïnvesteerd in de openbare ruimte. Zo is de vijver opgeknapt, is er extra gesnoeid en schoongemaakt.

Werkgroep

Om de aantrekkelijkheid van het vogeleiland te verbeteren is een werkgroep gevormd van omwonenden, de horecaexploitant van het Vogeleiland, Stichting Vogeleiland, politie en gemeente.

Vorig artikelVandaag 5 juli presentatie plannen bibliotheekgebouw
Volgend artikelColumn Sonja: Lekker aanmodderen