maandag, 27 mei 2024

Productiefout reisdocumenten

DEVENTER – Bij de productie van circa 5000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het voorkomen dat 1 van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

Het gaat om een aantal van de documenten die in de maanden april, mei of juni zijn aangevraagd. 

Heeft u een brief ontvangen en/of uw document in 1 van deze maanden aangevraagd? U kunt uw document zelf controleren met de speciaal hiervoor ontwikkelde app ‘BZK-ID’. Deze kunt u gratis downloaden in Google Play. U kunt ook naar stadhuis Deventer komen, zodat wij uw document kunnen nakijken. Heeft u een document met een productiefout? Dan kunt u deze kosteloos vervangen voor een nieuw reisdocument.  

Wanneer u een document met een productiefout bezit, dan heeft dit geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort of de identiteitskaart. U kunt zich met het reisdocument legitimeren. Ook kunt u met het paspoort of de identiteitskaart op reis.  

Wilt u meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid. 

Vorig artikelRode Kruis afdeling Bathmen organiseert Midzomermiddag
Volgend artikelAstrid van de Ende neemt afscheid van Nicolaasschool
error: Content is beschermd!!!