DEVENTER – Een groot deel van het ledenbestand bestaat uit jeugdleden. De voetbalvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van deze kinderen. Vanaf 1 augustus richt SV Colmschate ‘33 zich nog meer op gezondheid. Ze geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij hen sporten. Dit betekent dat ze hun sportterrein rookvrij maken op het moment dat jeugdleden bij hen sporten.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf 1 augustus zijn ze rookvrij op de volgende tijdstippen:
– Maandag t/m vrijdag: 16:30u – 20:00u
– Zaterdag: 07:30u – 14:00u

Iedereen is en blijft welkom bij de vereniging, ook rokers! SV Colmschate ’33 vraagt rokers om buiten het zicht van kinderen te roken. De entree en plekken zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Vorig artikelWeerbericht donderdag
Volgend artikelVandaag 5 juli presentatie plannen bibliotheekgebouw