DEVENTER – De huizenmarkt staat op haar kop, ook in de Overijssel. Binnen no time moet je beslissen of je het huis wil kopen na een bezichtiging. Als het al tot een bezichtiging komt, vaak is het droomhuis al verkocht voor je contact hebt gehad met de makelaar. Om de huizenmarktgekte in kaart te brengen, willen we een reportage maken met mensen die al langere tijd op zoek zijn naar een huis, maar steeds achter het net vissen.

Het regent al maanden records op de woningmarkt: niet eerder waren de verkoopprijzen van huizen zo hoog als nu. In een jaar tijd steeg de gemiddelde verkoopprijs fors: van 260.000 naar 273.000 euro.

Omdat het aanbod van huizen in Overijssel lager is dan de vraag, is hier sprake van een overspannen huizenmarkt. Kopers willen zo graag een huis, dat ze bereid zijn meer dan de vraagprijs te betalen. Huizen staan steeds korter te koop. Gemiddeld 56 dagen, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen stonden de huizen nog gemiddeld 75 dagen te koop.

Ben jij al tijden op zoek naar een nieuw huis? Heb je één of meerdere droomhuizen aan je neus voorbij zien gaan? Laat het ons dan weten. Wij horen graag jouw verhaal. Mail je contactgegevens naar: f.verwer@rtvoost.nl

Vorig artikelDit moet je weten als je gaat kamperen
Volgend artikelWinnaar ondernemersvereniging Schalkhaar stempelactie