vrijdag, 24 mei 2024

Stank tot aan Deventer door brand in Hengelo (OV)

DEVENTER/HENGELO (OV) – Het leger gaat helpen om de enorme brand bij Twence in Hengelo te blussen. Brandweer Twente heeft de hulp van Defensie ingeroepen omdat het anders dagen gaat duren voor het vuur uit is.

Zaterdagavond rond 23.00 uur brak er een enorme brand uit in een hoop bedrijfsafval bij Twence in Hengelo. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn de hele nacht bezig geweest om het vuur in bedwang te houden, maar het vuur breidde zich steeds verder uit. Zo meldt Tubantia

Om het vuur zo snel mogelijk onder controle te krijgen, wordt blusapparatuur van Defensie ingezet. Het gaat daarbij onder meer om een blushelikopter en crashtenders, die normaal gebruikt worden bij o.a. grote bosbranden.

De stank van de brand is inmiddels tot in Deventer te ruiken. Maandag zijn diverse meetteams gestuurd om metingen te verrichten. Volgens de brandweer zijn er gevaarlijke stoffen vrijgekomen, maar is er geen sprake van verontrustend hoge concentraties. De rook trekt omhoog en wordt volgens de brandweer daardoor verdund.

Vorig artikelWeerbericht maandag
Volgend artikelSubsidies voor culturele activiteiten
error: Content is beschermd!!!