zaterdag, 18 mei 2024
Liesbeth van Asten bron-Wolters BV

Zilveren Legpenning voor Liesbeth van Asten

DEVENTER – Liesbeth van Asten heeft op 12 juli uit handen van locoburgemeester Jan Jaap Kolkman de Zilveren Legpenning ontvangen tijdens haar afscheidsreceptie als directeur wooncorporatie Rentree.  Zij kwam bij Rentree toen deze in zwaar weer verkeerde. Zij heeft in die roerige tijd gezorgd voor de noodzakelijke omslag bij de corporatie. Zij heeft vanaf haar aantreden een heldere en krachtige boodschap gehad.  

Consequent is de communicatie gestoeld geweest op twee onderwerpen: ‘terug naar de basis’ en ‘de verantwoordelijkheid die het werken met geld van de huurders met zich meebrengt’. Onder haar leiding zijn organisatieveranderingen doorgevoerd en is Rentree weer een gezonde organisatie en volwaardige samenwerkingspartner in de stad. 

Daarnaast was zij voorzitter bestuur Stichting Viking Film en Theater van januari 2014 tot juni 2018.  

Mevrouw Van Asten heeft hiervoor veel werk verzet en dit proces op een prettige en professionele manier vormgegeven. Zij is een standvastige gesprekspartner voor gemeente en samenleving. 

Ook is zij voorzitter Adviescommissie voor de Gulden Adelaar van maart 2017 tot juni 2018 . Zij heeft met de commissie de vernieuwingsslag van de prijs ingezet. 

Als voorzitter platform Wonen-Welzijn-Zorg van juni 2017 – 12 juli 2018 heeft mevrouw Van Asten het platform scherp gehouden op het speerpunt van het gemeentelijk Meedoenbeleid: mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen met zorg op maat. 

En ook is zij Lid Raad van Advies Stichting IJssellandschap van december 2011 tot heden.  

Vorig artikelHerma van der Wal nieuwe voorzitter RVB Dimence groep
Volgend artikelGAE Soccer Camps bij Sportclub Deventer en DVV Go-Ahead
error: Content is beschermd!!!