DEVENTER – Neem deel aan het meest gezellige zwemevenement van het jaar en schrijf je in voor de 49e editie van de Zwem4daagse! Het Borgelerbad is van maandag 16 t/m donderdag 19 juli opnieuw het decor van de Zwem4daagse waar fanatieke banenzwemmers de afstand van 250 of 500 meter kunnen zwemmen. Meer informatie op www.borgelerbad.nl/zwem4daagse.

Op alle vier dagen is het binnenbad en buiten-trimbad geopend van 07.00 tot 20.00 uur. Daarnaast zijn er allerlei feestelijke activiteiten zoals een stoepkrijtwedstrijd, springkussenfestijn, glijbaanrace, aqua-kids en een loopmattenrace. Dagelijkse geven verschillende lokale verenigingen workshops en demonstraties, waaronder de Reddingsbrigade Deventer.

Medaillefeest
De Zwem4daagse wordt op donderdag 19 juli feestelijk afgesloten met een medaillefeest. Het medaillefeest vindt plaats tussen 15.00 en 18.00 uur en is een feest voor jong en oud. De rode loper wordt uitgerold, je kunt een foto op het podium laten maken, er is vermaak met buikspreker en imitator Bart Juwett en tot slot is er een feestelijke muzikale afsluiting.

Inschrijven
Banenzwemmers kunnen zich inschrijven voor de 250 of 500 meter. Indien je een dag niet kunt deelnemen kun je op maandag t/m donderdag op een dag twee keer zwemmen of vrijdag tijdens recreatieve openingstijden een sessie inhalen. Inschrijven kan via webshop.borgelerbad.nl, de receptie van het Borgelerbad of De Scheg en kost €10,50 per persoon. Toeschouwers betalen €2,75 voor de entree.

Stichting Leergeld
Door deel te nemen aan de Zwem4daagse sponsor je automatisch Stichting Leergeld, die zich inzet voor gelijke kansen voor kinderen. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Traditie
Al in 1970 wordt op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen de Zwem4daagse voor het eerst in Deventer georganiseerd, waarbij verdeeld over vier dagen afstanden van 1000, 2000 of 4000 meter werden afgelegd. Inmiddels is de Zwem4daagse een landelijk begrip. Van Feggelen introduceerde tevens feestelijke randactiviteiten. Dit alles zorgde voor volle tribunes, veel deelnemers en een landelijke naamsbekendheid.

Vorig artikelImkerdag in Diepenveen
Volgend artikelBijtende rottweiler in Deventer