DEVENTER – Op zondag 2 september geeft het Orkest van het Oosten een optreden op het Grote Kerkhof. Het Orkest van het Oosten, één van de beste symfonieorkesten van ons land en onder meer bekend van het AVROTROS-programma Maestro, levert met plezier op zondag 2 september een feestelijke muzikale bijdrage aan de verjaardag van Deventer. Het voltallige orkest treedt aan om een sfeervol en spectaculair concert te geven. Bekende en meeslepende klassieke melodieën volgen elkaar in hoog tempo op, met een paar speciale Deventer accenten. Als special guest voert Rob Dekay samen met het orkest zijn liefdeslied ‘Tevreden’ voor Deventer uit in een speciaal voor dit concert georkestreerde versie. Amerikaanse gastdirigent Ryan Bancroft haalt een prachtig werkje van de onterecht vergeten Deventer componist Izaac Houck onder het stof vandaan. Een afwisselend en toegankelijk concert voor alle Deventenaren.

Kaarten voor deze avond zijn inclusief zitplaats in de voorverkoop voor €12,50 verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl of bij Boekhandel Praamstra, de Deventer VVV-winkel of Plato Deventer. Op de dag zelf bij de kassa kosten de tickets €15,-.
Locatie: Grote Kerkhof in Deventer.
Evenemententerrein open:  om 19:00 uur
Aanvang concert: 20:00 uur
Dit concert maakt onderdeel uit van de Grote Kick Off X Deventer 1250 georganiseerd door Burgerweeshuis en Evenementenbureau VVV Deventer, met op 30 augustus de Jeugd van Tegenwoordig, 31 augustus Anouk en op 1 september Groots Hollands.