DEVENTER – Op vrijdagavond 14 september aanstaande wordt met een feestelijk concert het gerestaureerde Holtgräve-orgel in de Lebuïnuskerk te Deventer officieel in gebruik genomen. Het orgel heeft in het afgelopen jaar een grondige restauratie ondergaan. Tijdens een concert met medewerking van een speciaal voor de gelegenheid samengesteld Holtgräve-orkest wordt het orgel op een bijzondere wijze gepresenteerd aan het brede publiek.

Wim Diepenhorst (orgeldeskundige van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Kirstin Gramlich (cantor-organist van de Lebuinuskerk) zullen afzonderlijk en gezamenlijk op het Holtgräve-orgel spelen, met als feestelijke afsluiting het ‘Concert pour orgue, cordes et timbales’ van Francis Poulenc samen met het Holtgräve-orkest onder leiding van Hebe de Champeaux.

De restauratie, die uitgevoerd is door orgelmakerij Reil, is in drie video’s vastgelegd. Daarvan zijn de eerste twee reeds op internet (www.lebuinuskerk.nl)  te vinden. De totale film zal op dvd na afloop van het concert ter plaatse verkrijgbaar zijn.

Datum: vrijdagavond 14 september
Plaats: Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV te Deventer
Aanvang: 20:30 uur, de kerk is open om 20:00 uur
De toegang is vrij en giften zijn welkom.