zaterdag, 2 maart 2024

Oefendagen voor beginnende en ervaren scootmobiel-bestuurders “Deventer en omstreken”

DEVENTER – Mensen met een scootmobiel kunnen op vrijdag 7 september 2018 deelnemen aan een speciale oefendag in Deventer. Zowel theorie als de praktijk van het rijden met de scootmobiel wordt geoefend met instructeurs van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De oefendag helpt de verkeersveiligheid van de scootmobielbestuurders te vergroten.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks verkeer. Maar de bestuurders zijn kwetsbaar: jaarlijks belanden 1000 van hen op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Om de veiligheid te vergroten, zijn er in Deventer jaarlijks enkele scootmobiel-oefendagen. De oefendagen zijn bestemd voor alle bezitters van een scootmobiel, dus niet alleen voor beginners.

Oefendagen

De oefendagen zijn een initiatief van VVN afdeling Deventer, Stichting Fooruit, de Deventer Stokvisrijders en de gemeente Deventer. De verkeerskennis van de deelnemers wordt opgefrist en er is aandacht voor het besturen van de scootmobiel.

De aanvang is vrijdag 7 september vanaf  09.00 uur Het theorie gedeelte is van 10.00 tot 12.00 uur. Tussen 13.00 en 16.00 een uur praktijk in kleinere groepen op de oefenbaan.

Inschrijven kan bij de stichting Fooruit, welkom@fooruit.nl

error: Content is beschermd!!!