maandag, 20 mei 2024

Dancefeest in Synagoge gaat niet door

DEVENTER – Het dancefeest dat in september gepland stond in de synagoge in Deventer gaat definitief niet door. Dat heeft organisator 24 Republic laten weten. De evenementenplanner had niet voorzien dat de gemoederen rond de synagoge zo hoog zouden oplopen.

“In de synagoge dachten we een prachtig decor te hebben gevonden voor een uniek evenement”, meldt 24 Republic. “Alle betrokken partijen gaven een akkoord in de voorbereidende fase voor het organiseren van een evenement als het onze.” 

“Echter, wij hebben niet voorzien dat de gemoederen rondom de synagoge zo hoog zouden oplopen”, vervolgt de organisator. “Wij staan voor het behoud voor cultureel erfgoed en wij hebben te allen tijde de locatie met respect willen behandelen.” 

Uitgesteld 

Het dancefeest TIEN zou eigenlijk op zaterdag 9 juni al plaatsvinden in de synagoge. Door de onenigheid tussen de Joodse gemeenschap en nieuwe eigenaar Ayhan Sahin over het gebruik van de synagoge, is toen echter besloten het feest uit te stellen. 

De nieuwe datum was gezet op aanstaande zaterdag. “Zodat er tijd was voor de betrokken partijen om nader tot elkaar te komen”, zegt 24 Republic. “Helaas zijn de betrokken partijen niet nader tot elkaar gekomen, waardoor wij besloten hebben geen doorgang te geven aan het evenement.” 

Terugbetaling 

Iedereen die al een kaart had gekocht voor het evenement, kan via de Facebookpagina van het evenement geld terugvragen. Een ander dancefeest in de synagoge, dat ook in juni gepland stond, heeft nooit een nieuwe datum gekregen en gaat zodoende ook niet door. 

Vorig artikelTien jaar nieuwbouw Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelAnouk doet Deventer 60 minuten aan
error: Content is beschermd!!!