DEVENTER – Aanstaande donderdag is het weer zover, dan tovert filmhuis De Keizer het mooiste plein van Nederland om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop: Film op de Brink. Op een groot doek voor De Waag zijn vanaf 21.15 de volgende films te zien:

Op donderdag 23 augustus is de met twee Oscars bekroonde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri te zien.  C’ est la Vie! De Franse komedie van de makers van Intouchables wordt op vrijdag 24 augustus vertoond. Op zaterdag 25 augustus wordt de Nederlandse hitfilm Bankier van het Verzet vertoond waarvan een deel opgenomen is in Deventer.

Deze 14e editie van Film op de Brink wordt dit jaar extra bijzonder. In het kader van Deventer 1250 en in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel wordt er iedere avond een korte film vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film geschoten door Alex Roosdorp in kleur laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet zie jij jezelf terug op groot doek! Iedere avond starten om 21:15 de films. Kom op tijd want de terrassen en de stoelen op plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld.

Film op de Brink wordt georganiseerd door Filmhuis de Keizer met dank aan: dEVENTer, Historisch Centrum Overijssel, gemeente Deventer, VVV Deventer, Fonds Evenementen Binnenstad, Stichting Wesselings- van Breemen, Deventer 1250 en Eye Filmmuseum.

Vorig artikelGA Eagles bereidt zich voor op kunstgras
Volgend artikelInterieurwinkelketen CASA opent op 25 augustus de deuren in Deventer