DEVENTER – Go Ahead Eagles is het nieuwe seizoen uitstekend gestart. Vrijdagavond boekte de ploeg van trainer John Stegeman een ruime zege op Jong FC Utrecht (5-0), waardoor de koppositie een feit is.

Nadat Jong FC Utrecht-goalie Thijmen Nijhuis in eerste instantie een poging van Richard van der Venne nog wist te keren, was het even later wél raak. Jaroslav Navrátil stuurde zijn directe tegenstander het bos in en gaf goed voor, waarna Thomas Verheydt de bal liet lopen en Van der Venne binnen kon tikken: 1-0.

Bosz maakt 2-0

Ook het tweede doelpunt kwam voort uit sterk combinatiespel. De bal belandde uiteindelijk bij Gino Bosz, die met een geplaatst schot in de verre hoek de marge verdubbelde en er 2-0 van maakte. Dit was tevens de ruststand.

Verheydt met zijn eerste

In de tweede helft leek Go Ahead Eagles het in eerste instantie wel welletjes te vinden, totdat de 69e minuut aanbrak. Invaller Bruno Andrade leverde een scherpe voorzet af op het hoofd van Thomas Verheydt, die er 3-0 van maakte in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles koploper

Hierna was het de beurt aan de invallers. Eerst was het Maarten Pouwels die een voorzet van Navratil binnen wist te werken. Daarna nam Paco van Moorsel de regie over. Koud in het veld ontving hij de bal in het centrum, draaide hij weg bij zijn tegenstander en produceerde vervolgens de 5-0. Door de ruime zege op Jong FC Utrecht is Go Ahead Eagles de kersverse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.  (Bron RTV Oost)

Vorig artikelBusje met jerrycan in laadruimte vat vlam
Volgend artikelWeekend weerbericht