DEVENTER – Woensdagavond werd op het Grote Kerkhof in Deventer de Herdenking gehouden, ter nagedachtenis aan Nederlandse- en Molukse slachtoffers in Zuidoost Azië 1942 – 1950 .

Een zeer emotionele lezing werd gehouden door de 22 jarige Esmee Begeman die aan het Royal Institute of theater cinema and sound in Brussel. Esmee haalde haar tante naar voren in haar lezing, waarbij zij zelfs een prachtige zwart wit foto toonde van haar. Ook zij maakte de oorlog mee en kwam niet terug met vele anderen. De Herdenking bij het Indiemonument werd deze avond ook zeer druk bezocht. Namens de Oud-Mariniers,Stichting Indiemonument, De Molukse- en Papoea gemeenschap en de Gemeente Deventer door Frits Rorink werden er kransen gelegd.

Een dankwoord van de voorzitter Joep Walter van de stichting werd deze herdenking afgesloten.

Vorig artikelWeerbericht donderdag
Volgend artikelKunstwerk Zonnemaan op Brinkgreventerrein doelwit vandalisme