zondag, 19 mei 2024

Informatieavond over cholesterol in het Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Op woensdag 5 september organiseert het Deventer Ziekenhuis een informatieavond over cholesterol. Belangstellenden (niet medisch geschoold) zijn van harte welkom.

De avond is voor iedereen die geïnteresseerd is en/of te maken heeft met een verhoogd cholesterol, een Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en/of hart- en vaatziekten op jonge leeftijd).

Gideon Hajer, internist vasculaire geneeskunde vertelt over de cholesterol kringloop in het lichaam. Wanneer is het slecht? Fabrice Martens, cardioloog vertelt over het verschil tussen Familiare Hypercholesterolemie en een “gewoon” verhoogd cholesterol.
Ook hoort u meer over het voorkómen van hart- en vaatziekten en wat u er zelf aan kunt doen. En what about the kids? Wanneer testen en behandelen we kinderen? Eveline Berghout vertelt daarover. Daarbij is er aandacht voor voeding, leefstijl en  behandeling met medicijnen, zoals: statines, ezetrol, PCSK9 remmers en streefwaarden.

De informatieavond vindt plaats in het Auditorium van het Deventer Ziekenhuis. Toegang is gratis. Ontvangst is vanaf 18.00 uur met koffie of thee. De lezing begint stipt om 18.30 uur.  

Vorig artikel1 september Swingnight After Summer Party
Volgend artikelNaar Kowet voor een knaak a.s. vrijdag
error: Content is beschermd!!!