DEVENTER – Zaterdag 1 september zult u misschien regelmatig hardlopers tegen komen op de route van het Stormink naar de bolwerksmolen. Deze lopers doen mee aan de KiKa estafetterun. Zaterdag 1 september is op een controle punt van de Kika –estaffeterun in Deventer, op het parkeerterrein bij het Stormink en het politiebureau. Deze estaffeterun , georganiseerd door kika,  is een driedaags loopevenement waarbij 18 teams hardlopen van Groningen naar Utrecht. Ongeveer 295 kilometer.

Ook “team Deventer”, 6 lopers en drie begeleiders, doen mee aan dit evenement. Team Deventer heeft dit jaar bijna 10.000 euro ingezameld voor Kika. Ze hopen met een laatste actie de laatste 400 euro nog binnen te slepen om dit mooie bedrag te halen. De teller voor alle teams samen staat momenteel op 177.000 euro.

Het loopevenement is een estafettevorm waarbij een loper regelmatig het stokje overgeeft naar een andere loper. Per afstand tussen de wisselpunten zijn 2 lopers. 1 op de fiets en 1 die loopt.  Deze 2 lopers kunnen regelmatig wisselen. De fiets heeft een gps met daarop de route die gelopen moet worden. Deze route wijkt af van de route die volgauto aflegt met de verse wissellopers. Deze komen elkaar dus bij de wissel en controle punten weer tegen. Op deze controle punten kunnen de lopers omgewisseld worden. Zo loopt een team per dag 95 kilometer. Dat betekent dat bij team Deventer, met 6 lopers,  elke loper ongeveer 16 kilometer loopt en ook zo’n 16 kilometer fiets. De 3 begeleiders bij team Deventer zorgen voor het vervoer en regelen dat de tenten opgezet worden op de campings waar het alle teams overnachten.

 

Zaterdag 1 september zal team Deventer tussen 12.00uur en 13.00 uur dit controle punt passeren. We hopen daar onze sponsoren te mogen begroeten. We hebben voor een dweilorkest gezorgd, voor de sfeer,  en het Hof van Salland uit Diepenveen staat er met een drankje. Al met al een gezellige plek. We hopen dan ook op veel support te mogen rekenen. Niet alleen voor ons eigen team maar ook de andere 15 loopteams die natuurlijk Deventer passeren. En neem gerust wat kleingeld mee want we hebben de collectebus weer bij ons.

Vorig artikelWat komt er in het pand Brink 7 ?
Volgend artikelZing Nederlands met me in Deventer op zondag 26 augustus