DEVENTER – De dichte sluisdeuren in de haven van Deventer bezorgen niet alleen schippers veel ongemak. Ook de Deventer Overslag Kombinatie, DOK, komt in de problemen door de lage waterstand in de IJssel. “Een paar dagen is dit wel vol te houden, maar dit moet geen weken duren”, zegt Titus Swartjes.

Het opslag- en overslagbedrijf voor diervoedergrondstoffen, meststoffen en strooizout kan door de dichte sluizen geen nieuwe grondstoffen meer binnenkrijgen, die per schip worden aangeleverd. Vandaag werd de laatste lading grondstoffen uitgeladen.

Het bedrijf hoopt dat het waterpeil in de IJssel snel stijgt, zodat de sluizen weer open kunnen. Binnen anderhalve week is de voorraad namelijk compleet verdampt. Dit heeft ook weer gevolgen voor de afnemers van de veevoedergrondstoffen.

Vrijdag staat er een overleg gepland met de gemeente. Dan hoopt DOK te horen hoe lang de maatregelen nog gaan duren, zo meldt RTV Oost

Vorig artikelRaad van State veegt bezwaren tegen aanleg parkeerterrein De Worp van tafel
Volgend artikel75ste minuut Go Ahead Eagles-Sparta is voor overleden Gé Voortman