DEVENTER – Jong Go Ahead Eagles is het nieuwe seizoen in Poule A van de Reservecompetitie begonnen met een 1-2 nederlaag tegen Jong FC Twente. De Enschedeërs kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong, maar na een kwartier spelen in de tweede helft zorgde Sjoerd Overgoor met een fraaie drop-kick voor de gelijkmaker. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Jong FC Twente beslist door een discutabele penalty, die aanvankelijk werd gestopt door doelman Mark Spenkelink, maar door de arbiter opnieuw genomen moest worden.

Zeker vijfhonderd mensen waren afgekomen op het duel tussen Jong Go Ahead Eagles en Jong FC Twente. Zij zagen hoe het beloftenteam van de Enschedeërs al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via Tim van Schepop. De spits kopte een bal bij de tweede paal binnen na een voorzet vanaf de linkerkant. Jong Go Ahead Eagles oogde enigszins flets en had moeite om de bal in de ploeg te houden. De bezoekers hadden weliswaar een optisch overwicht, maar wisten na de openingstreffer nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. Alleen Van Schepop had in de eerste helft bijna de tweede Enschedese treffer op zijn schoen. Vanuit een moeilijke hoek stiftte hij de bal over de uitkomende Jong Eagles-doelman Spenkelink, maar de bal ging nipt voor het doel langs.

De tweede helft zat er wat meer venijn en power in het spel van de rood-gelen. Het leidde in de 52e minuut tot een kans voor Sjoerd Overgoor, die de bal in één keer op zijn pantoffel nam, maar zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Jeffrey de Lange. Even later had Overgoor bij een soortgelijke situatie wél succes. De middenvelder zag na een afgeslagen hoekschop zijn drop-kick in de 60e minuut tegen het net slaan: 1-1.

Cruciaal moment in de wedstrijd was de strafschop die Jong FC Twente vervolgens kreeg in de 71e minuut. Of het wel of geen penalty was, daar kon over getwist worden. Op de redding van doelman Spenkelink viel echter weinig af te dingen. Arbiter Jensch oordeelde echter dat de Jong Eagles-goalie te vroeg voor zijn doellijn was gestapt, waardoor Van Schepop opnieuw mocht aanleggen en vervolgens wel raak schoot vanaf elf meter: 1-2. Jong Go Ahead Eagles zette in de slotfase nog wel aan voor een slotoffensief en stuurde centrale verdediger Rick Ketting als stormram mee naar voren om iets te forceren, maar gescoord werd er niet meer in De Adelaarshorst.

“Frustrerend”, omschreef trainer Kick Maatman het openingsduel van zijn ploeg. “Vooral omdat we totaal niet in de buurt zijn gekomen van het niveau dat we wel op de training halen. Als het op basis van kwaliteit dan niet lukt, dan moet je daar strijd tegenover stellen om in de wedstrijd te blijven en een goed resultaat te boeken. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft beter gedaan dan voor rust.” Maatman wilde niet al te veel woorden vuil maken aan de strafschop die zijn team definitief de das omdeed. “Als je als ploeg al benadeeld wordt door een twijfelachtige penalty, dan moet je als scheidsrechter niet ook nog een keer fluiten omdat de keeper te vroeg beweegt. Maar we moeten vooral naar ons eigen spel kijken, de nederlaag accepteren en weer samen toewerken naar de volgende wedstrijd.”

Vorig artikelZomeryoga op de Vijfhoek
Volgend artikelWeerbericht dinsdag