zondag, 19 mei 2024

Open monumentendag in Deventer

DEVENTER – Monumenten in Deventer zijn open voor het publiek tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september. Deze dagen bieden de ultieme gelegenheid om een kijkje te nemen achter de prachtige monumentale gevels van Deventer.

De deuren van tientallen monumenten in de stad zijn open voor bezoekers, daarnaast staan er tal van activiteiten op het programma zoals, Opa-en-oma-dag, rondleidingen en exposities. Projectleider Vivian Buitendijk: ‘Wanneer krijg je nou de kans om de watertoren te beklimmen of een kijkje te nemen in de IJskelder van de Lebuinustoren?’.  

Open Monumentendagen 2018 biedt in Deventer een veelzijdig programma. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in monumenten als de Grijze Silo of het logegebouw van de Vrijmetselaars. De stadsarcheoloog neemt geïnteresseerden mee langs de monumenten die uit het straatbeeld zijn verdwenen. Deze gebouwen en stadsgezichten zijn gereconstrueerd en te bekijken met de app 3Deventer. In de oudste stadsbibliotheek van Nederland, de Athenaeumbibliotheek, zijn er rondleidingen langs topstukken uit de collectie. Ook op andere locaties worden rondleidingen aangeboden zoals op het terrein van De Gasfabriek, in het Havenkwartier en in Sociëteit de Hereeniging. Speciale JuniorGidsen vertellen doorlopend in korte rondleidingen op hun eigen manier over de geschiedenis van de Waag.  

Voor het volledige programma kunt u kijken op https://www.openmonumentendag.nl/gemeente/deventer/ 

Vorig artikelOpen dag Gered Gereedschap Deventer op zaterdag 15 september
Volgend artikelAfsluiting fietspad Oostriklaan
error: Content is beschermd!!!