Door: Ed Klappe
DEVENTER – Rood haar, met vaak een bleke huid en sproeten, is iets wat altijd opvalt. Eén ding is zeker: rood haar is betrekkelijk zeldzaam en dat wordt het steeds meer. Slechts 1% van de wereldbevolking heeft rood haar: van bleek rossig tot koperrood.

Naast mijn dagelijkse werk als fotograaf doe ik ook graag een stukje vrij werk, dingen die ik zelf erg leuk vind om vast te leggen. En ja, in de wereld en ook in Nederland zijn al vaker projecten om roodharige mensen vast te leggen, geweest. Nadat ik dit jaar iemand met mooi rood haar mocht vastleggen, ben ik me er wat in gaan verdiepen, rood haar, een bleke huid en sproeten doen het zo geweldig gaaf op de foto! Dus ik wilde meer rood. Maar wat en hoe?

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen met echt rood haar er te vinden zijn in de gemeente Deventer en hoeveel roodharigen er onder mijn volgers zijn! Ik wil eens kijken of het lukt voor het eind van het jaar 25 mensen (kind, man of vrouw) in de leeftijd van 4 tot whatever voor mijn lens te krijgen en zo Project (R)ed van de grond te krijgen.

Ben je iemand met rood haar of ken je iemand met rood haar (uit de gemeente Deventer) die het leuk vindt voor mijn lens te verschijnen, stuur me dan een PB (mag via Messenger of info@edklappe.nl) met een foto van en verhaaltje over jezelf. Ik wil van iedereen ongeveer 5 verschillende foto’s maken, die je zelf ook gratis in lage resolutie ontvangt. Deel dit bericht zoveel mogelijk en tag er vrolijk op los!

Vorig artikelTour de Terras een groot succes
Volgend artikelSpetterende actie bij Alldoors Apeldoorn