DEVENTER – Deze zomer start Zorggroep Solis in samenwerking met De Tablet Student een serie tabletlessen voor senioren. De afgelopen jaren is de Tablet Student hiermee actief geweest in het westen van Nederland. Omdat dit een groot succes was hebben zij contact gezocht met Solis om uit te breiden richting het oosten van het land.

Omdat er in de komende periode veel mantelzorgers met vakantie gaan, en dus uitstapjes en bezoeken aan ouderen minder plaatsvinden, starten de tabletlessen bewust gedurende de zomermaanden. De Tablet Student biedt verschillende lessen aan. Met een groep studenten geven zij uitleg over Skype, internetten, sociale media, foto’s maken etc. Dit doen zij op een rustig, bij de doelgroep passend, tempo. “We zien dat de senioren op langere termijn zelfverzekerder worden met technologie en dat ze nooit te oud zijn om te leren. Daarnaast hebben ze gewoon een leuke middag en krijgen ze de mogelijkheid om sociale contacten binnen en buiten de instelling weer op te pakken”, aldus Laura Steman van Solis.

Op dit moment is er per locatie 1 cursus gepland. Deze bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Er wordt in kleine groepen van maximaal 7 tot 8 personen les gegeven. Meer informatie is op de site van Solis te vinden www.zorggroepsolis.nl

Belangstellende senioren kunnen zich hiervoor aanmelden. Ook wanneer zij geen zorg of huishoudelijke hulp van Solis (thuiszorg) krijgen. Via tel.: (0570) 698 298 of clientbemiddeling@zorggroepsolis.nl
Indien er meer aanmeldingen zijn zullen er op korte termijn extra data geprikt worden en kunnen er vervolgcursussen aangeboden worden.

Vorig artikelGilde Deventer-Seniorweb vergroot computerkennis
Volgend artikelDebuutbundel Wibo Kosters