SCHALKHAAR – Zondagmorgen om elf uur opende de streekmarkt bij de Oorsprong te Schalkhaar voor iedereen die van ambachtelijke streekproducten houdt. Speciale kraam op het terrein was de mobiele paling rokerij van Profarm paling uit Hardenberg. De manier van paling roken kon men hier bekijken en niet te vergeten ook proeven.

En voor kinderen is er ook iets leuks te doen! De kraamhouders weten natuurlijk precies hoe hun producten zijn bereid. Ze kunnen je alles vertellen over herkomst, bereidingswijze en smaak van ambachtelijke producten. En in de winkel kun je lekkere koffie met taart of muffins krijgen.
De enthousiaste ondernemers op De Oorsprong maken de plek tot waar zij voor bedoeld is: een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld en ambachtelijke streekproducten worden gemaakt die je in de winkel kunt kopen, direct van de producent.

Ook zijn er kramen met tal van bijzonderheden zoals, de pompoenenkraam en ambachtelijk manden vlechten, en de nieuwste dingen werden gepresenteerd zoals de Fridael Woongas stove. Een apparaat die met hout wordt opgestookt om op ambachtelijke wijze te koken. Het is een soort houtgasfornuis maar dan in mini uitvoering. De markt werd in de ochtend al druk bezocht. De streekmarkt duurt nog tot 17.00 uur.

Vorig artikelFietstocht Okkenbroek op 2 september
Volgend artikelAndré’s Bacchustoernooi op de Brink