zaterdag, 2 maart 2024
FOTO: Vogeleiland.nl

Ulebelt in de bres voor dieren Vogeleiland

DEVENTER – Het college van de gemeente Deventer heeft gereageerd op de vragen van de VVD over het Vogeleiland. De partij vindt het ongewenst dat de dieren van het vogeleiland verdwijnen door financiële problemen bij de stichting.

Aanleiding voor de vragen van de VVD is een artikel over het Vogeleiland in de Stentor, waarin de financiële problemen van de stichting aan het licht kwamen.

Op de vraag van de VVD of het college bekend is met de problemen reageert het college dat ze er zeker bekend mee zijn en ook regelmatig overleg hebben met de Stichting Vogeleiland over de ontstane situatie.

Het onderhouden van dieren is vanaf de oprichting een kerntaak van de stichting geweest. Het college en de stichting hebben er samen naar gekeken en aan de Ulebelt gevraagd kennis en capaciteit te delen rond de verzorging van de dieren. De Ulebelt is hiermee akkoord gegaan met als voorwaarde een financiële vergoeding te krijgen, wie deze vergoeding betaalt staat niet in de raadsmededeling.

Verder geeft het college aan dat de stichting zelf eerst naar een oplossing op zoek gaat voor de dierenverzorging, zoals de afspraak tussen het college en de stichting luidt. De stichting vraagt het college om als ze de middelen niet kunnen vinden een budget beschikbaar te stellen van €24.000, een parttime verzorger en voer voor de dieren.

Stichting Vogeleiland ontvangt elk jaar een subsidie van €17.600 voor het onderhoud van de openbare ruimte. De gemeente heeft in 2017 en 2018 ook de stichting bijgestaan in het inhalen van achterstallig onderhoud dat in de afgelopen jaren is ontstaan en heeft de Stichting geholpen met verbeteren van de organisatie van de straatreiniging en afvalinzameling.

Het college geeft ook aan dat door veel Deventenaren het vogeleiland nog wordt gewaardeerd. De gemeente is van mening dat het vogeleiland zonder dieren ook nog steeds een aantrekkelijk park kan zijn, en geeft aan zich vooral te focussen op het Vogeleiland te behouden als openbare plek.

error: Content is beschermd!!!