DEVENTER – Vandaag vanaf 16.00 uur zijn er in het Kunstenlab 3 korte optredens te horen tijdens de bijzondere afsluiting van de 3 zomertentoonstellingen met werk van Marc Müller, Max Kuiper en Aalt van de Glind & Hannelotte van Elst in Kunstenlab.

Geïnspireerd op de tentoonstelling `Department of empiristic doubt` van Marc Muller treden Max Kuiper, Quinten Dierick en Goos Veltman op. Zij maken gebruik van de vele fieldrecordings die kunstenaar Marc Müller in de loop van de tijd heeft verzameld in een groot aantal gebouwen.

Daarnaast presenteert Max Kuiper zijn nieuwe Z/W/A/R/T magazine waarvan hij tijdens de tentoonstellingsperiode elke week een nieuwe episode liet zien in de vorm van video, geluid en collages. Zo vormde hij als het ware een tijdschrift, waarin elke week een bladzijde is omgeslagen.

Natuurlijk zijn ook de andere tentoonstellingen te bekijken op deze middag.

Marc Müller laat in de grote zaal van Kunstenlab tekeningen en ruimtelijk werk zien. Het is een totaalinstallatie waar de bezoeker urenlang in kan dwalen, kijken en verblijven. De kijker ziet een anonieme wereld van architecturen, een stelsel van patronen, strepen en stapelingen zowel 2 als 3d die minutieus en gedetailleerd met het geduld van een monnik zijn opgebouwd. In de projectruimte en Kunstenlabsteeg zijn de analoge foto’s Aalt van de Glind en Hannelotte van Elst te zien. De kunstenaars hebben een gemeenschappelijke liefde voor de analoge fotografie. Met hun foto’s vertellen zij een universeel aansprekend verhaal gebaseerd op wat zij in hun dagelijkse omgeving tegenkomen.

Vorig artikelArtEZ lunchconcert Deventer Schouwburg
Volgend artikelAutobrand op N348, bestuurder parkeert net op tijd in de berm