dinsdag, 21 mei 2024
FOTO: Erik van Luttikhuizen

GAE wint moeiteloos van zwak FC Volendam

DEVENTER – GA Eagles heeft een zakelijke en moeiteloze zege geboekt op een armentierig Volendam. In de Adelaarshorst werd het 3-0 door doelpunten van Dzepar, Navratil en Verheydt.

De wedstrijd was na een klein uur al gespeeld. Thomas Verheydt maakte aan alle onzekerheid een einde door op dat moment één van de vele verdedigende fouten van Volendam af te straffen. GA Eagles had de wedstrijd namelijk vanaf minuut één in handen. Dat deed het zonder sprankelend te voetballen maar wel met een ijzeren discipline in verdedigend opzicht.

Mede door die discipline kwam Volendam geen moment in de wedstrijd en kon de ploeg van Stegeman loeren op de kansen die automatisch volgen. Zo’n moment volgde in minuut 14  toen Orhan Dzepar sneller bij een voorzet was dan doelman Stappershoef en de score kon openen.

Een kwartier na rust was de wedstrijd helemaal beslist op het moment dat Verheydt een volgende fout in de defensie van de Wijdbroeken kon afstraffen. Dat GA Eagles een gewonnen wedstrijd speelde bleek ook uit het laatste half uur. Het team van Stegeman gaf weliswaar niets meer weg maar leek de wedstrijd op 80 procent van zijn kunnen uit te spelen.

Dat is wellicht nog wel het grootste compliment. De afgelopen twee seizoenen was 100 procent niet voldoende voor GA Eagles. Nu kon GA Eagles het zich permitteren om een half uur te freewheelen, zonder dat het enige schade berokkend.

Een kwartier na rust was de wedstrijd helemaal beslist op het moment dat Verheydt een volgende fout in de defensie van de Wijdbroeken kon afstraffen. Dat GA Eagles een gewonnen wedstrijd speelde bleek ook uit het laatste half uur. Het team van Stegeman gaf weliswaar niets meer weg maar leek de wedstrijd op 80 procent van zijn kunnen uit te spelen.

Dat is wellicht nog wel het grootste compliment. De afgelopen twee seizoenen was 100 procent niet voldoende voor GA Eagles. Nu kon GA Eagles het zich permitteren om een half uur te freewheelen, zonder dat het enige schade berokkend.

Vorig artikel45e rommelmarkt Diepenveen druk bezocht
Volgend artikelVerkeersbord hangt verkeerd
error: Content is beschermd!!!