DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft zich vanavond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Deventer ploeg won in eigen huis met 2-0 van FC Eindhoven, dat ook in de 1e divisie speelt.

Van der Venne kreeg de eerste kans, maar zijn schot werd kort voor de doellijn gekeerd. Aan de andere kant bracht Verhulst redding op een inzet van Daniels. Go Ahead was daarna wel dreigend, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Eindhoven zette er weinig tegenover.

Kansen voor rust

Kort voor rust kopte Pouwels op doel uit een hoekschop en ging een schot van Veldmate via een been bijna binnen. Gescoord werd er niet in de eerste helft.

Treffer Navratil

Direct na rust was er een goede kans voor Bourard, maar Verhulst bracht redding. Direct daarna schoot Van den Boomen maar net naast. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Andrade vond Navratil en die bracht Go Ahead op voorsprong.

GA Eagles houdt stand

Tien minuten voor het einde was Alvin Daniels dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot net naast. Aan de andere kant zorgde Van Moorsel bijna voor de beslissing, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging over. De beslissing kwam er toch. Kort voor het einde maakte invaller Langedijk de 2-0 en daar bleef het bij.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Nachtmerrie
Volgend artikelWeek van de opsporing in Deventer